Petr Dvořák a Pavel Růžička vystupující pod uměleckou značkou Orm v 80. letech patřili mezi průkopníky syntezátorové hudby a používání počítačů na hudební scéně v tehdejším Československu. Jsou mimo jiné autory hitu Můj čas k seriálu Sanitka nebo písně Šrouby do hlavy známé z repertoáru skupiny Lucie.

Průřez jejich tvorbou z období let 1979 až 1984 vyšel v Londýně díky dvojici dýdžejů a producentů původem z Čech a Slovenska Olinu Soldánovi a Robertu Schönovi. "Tato kompilace se vztahuje k pohnuté době v evropské historii, a ta by neměla být zapomenuta. Je to výpověď o tehdejším stavu hudebnímu průmyslu a kultury vůbec," uvedl Soldán.

Autoři kompilace připomínají, že duo Orm před rokem 1989 pro tvorbu používalo téměř podomácku vyrobené efekty a syntetizátory západní výroby, které muzikanti často získávali za velmi složitých okolností. Soldán se Schönem plánují postupně vydat sérii podobných kompilací zaměřenou na východoevropskou hudbu před rokem 1989, a zprostředkovat ji tak západnímu trhu.

Kompilace ORM - LBD Issues 001 nabízí experimentální elektronické skladby i popové hity, jakým byla například píseň Pásky z cívek odvíjím z debutového alba Petra a Pavla Orm Discofil z roku 1979. "Je potřeba dělat kompromisy. Pokud v malé zemi trváte na tom, že budete dělat věci přesně tak, jak chcete, můžete také umřít hlady," konstatoval před časem Pavel Růžička.

Duo Petr a Pavel Orm se zapsalo do posluchačského povědomí ústředními písničkami z televizních seriálů Sanitka a Pojišťovna štěstí nebo hitem Karla Gotta Jako James Bond. Na tvorbě se podílejí společně jako skladatelé, aranžéři, zvukoví mistři a hudební režiséři, popřípadě též jako producenti. Oba prošli různými skupinami (Golem, kapela Evy Pilarové, doprovodný soubor sourozenců Hany a Petra Ulrychových) a od roku 1976 pro svou společnou tvorbu používají pseudonym Orm. Mimo jiné stáli za úspěchem dívčí dvojice Kamélie, uplatňují se jako autoři instrumentální hudby, komponují pro film i televizi.