Program nabídne dvě desítky vystupujících. Mezi nimi bude například skupina Atmo Music, jejichž skladba Andělé se stala druhým nejhranějším singlem v Česku. Na Okoři vystoupí duo Slza patřící k objevům tuzemské hudební scény. Naopak opakovaně se do romantického prostředí pod zříceninou hradu vracejí Rybičky 48, Všichni svatí nebo kapela Wohnout. Po roční pauze vystoupí na Okoři skupina UDG, která zahraje i písně z nové desky Emotikon.

V odpoledních hodinách bude patřit pódium vítězce soutěže SupeStar Sabině Křovákové. Chybět tradičně nebude kapela České srdce, která na Okoři loni pokřtila svoji novou nahrávku s názvem Noční motýl. Program vyvrcholí vystoupeními souborů Sto zvířat a Visací zámek.

Vstupenky budou k dispozici přímo na Okoři. Pořadatelé v areálu festivalu zajišťují hlídaný prostor pro kola. Loni podle nich akci navštívilo přibližně 4000 hudebních fanoušků.

Festival se původně jmenoval Okoř bez šťávy, protože vystupující hráli akustickou hudbu. Po dvou ročnících museli podle organizátora akce Michala Šenbauera akci přejmenovat na Okoř se šťávou, protože kapely nechtěly hrát bez elektrických nástrojů. Více informací je na webu www.okorsestavou.cz.