"Tohle byla nejlepší noc mého života. Nevím, co je větší šok. Jestli to, že jsem vyhrál podruhé, nebo že je Leicester mistrem. Vyhrát jednou je paráda, ale mít dva tituly, je splněný sen," řekl Selby, jenž si na šampionátu v sheffieldském divadle Crucible zopakoval triumf z roku 2014, kdy ve finále zdolal hvězdu Ronnieho O'Sullivana.

Ve víru oslav se Selby, přezdívaný Jester from Leicester (Vtipálek z Leicesteru), chopil tradičně mikrofonu. Na pódiu vystřihl hit amerického zpěváka Neila Diamonda Sweet Caroline. O tom, že se živého zpěvu nebojí, přesvědčil již několikrát. V roce 2011 si na vlastní svatbě zazpíval dokonce duet, při němž předvedl píseň Deana Martina.

Selby získal za titul prémii 330.000 liber (přes 11 milionů korun). Alespoň dva tituly mistra světa z moderní éry snookeru má vedle něj pouze pět dalších hráčů. "Když se podíváte, jaká je to společnost, tak je to něco mimořádného. Třeba za dva roky vyhraje Leicester Premier League znovu a já taky," uvedl první hráč světového žebříčku.

Do historie se zapsal také Ting Ťün-chuej, který se stal prvním asijským finalistou světového šampionátu. Ve dvoudenním finále měl však celou dobu navrch Selby, který zvítězil 18:14.