"V rámci festivalového areálu jsme výrazně navýšili počet zdrojů vody, máme zde pět velkokapacitních fontán a pítek. Zároveň se zásadním způsobem rozšířil počet stinných míst a vnitřní prostory jsou alespoň zčásti klimatizované," řekl dnes ČTK mluvčí festivalu Jiří Hlinka.

Hasičský kropicí vůz s chladivou vodou bude pravidelně projíždět areálem pro osvěžení návštěvníků. "Základem všeho je dostatečné zavodňování a používání opalovacích krémů. A to nejen na festivalu, ale i při cestě na něj," uvedla Helena Pinkavová, vedoucí festivalové ochranky a složek integrovaného záchranného systému (IZS).

S teplým až tropickým počasím během festivalu mají pořadatelé bohaté zkušenosti. Rock for People Europe navazuje na Rock for People, jehož 21. ročník se 4. až 6. června uskutečnil ve Festivalparku v Hradci Králové. Během tří dnů tam zaregistrovali přes 27.000 návštěvníků a v letošním horkém počasí nezaznamenali žádné zvýšení počtu zdravotních obtíží. Největší nebezpečí v očekávaném horku hrozí z dehydratace nebo naopak z přílišné konzumace alkoholických nápojů, opatrní musejí být lidé také při opalování nebo dlouhém pobytu na slunci.

V plzeňském DEPO2015 začíná třídenní hudební festival Rock for People Europe dnes odpoledne. Hlavní hvězdou je britská metalová kapela Motörhead, která se představí v sobotním programu. Na šesti pódiích vystoupí přibližně 70 kapel ze zemí Evropské unie. Více informací se nachází na www.rockforpeople.cz.