"Myslím si, že dramaturgie 17. ročníku na pestrosti neubrala, vedle No Name vystoupí Wohnout, Nebe nebo Jelen. Vedle rockových kapel vystoupí i ty popovější. Festival by měl být o tom, aby si každý vybral, co ho baví. Není to jako jít na koncert jedné kapely," řekl dnes ČTK Šenbauer. "Okoř se šťávou je festival určený všem generacím, nechci, aby byl jen pro určitou skupinu lidí," dodal.

Loni festival navštívilo přibližně 4000 lidí. Letos Šenbauer očekává podle výsledků předprodeje návštěvu ještě vyšší. Připraveno bude osvětlené placené parkoviště a hlídané místo pro bicykly. Opět bude fungovat kyvadlová autobusová doprava, která bude jezdit k nové stanici metra Veleslavín a do Kladna, v nočních hodinách i do Slaného.

Festival se původně jmenoval Okoř bez šťávy, protože vystupující hráli akustickou hudbu. Po dvou ročnících museli akci přejmenovat na Okoř se šťávou. "Kapely nechtěly hrát bez elektrických nástrojů, takže jsem musel vybírat jenom z těch, které byly ochotny zahrát unplugged. Chápu, že předělat festivalové vystoupení do akustické podoby je složité. Možná bych mohl udělat akustický jubilejní 20. ročník," uvedl Šenbauer.

Festival se koná bez přerušení posedmnácté. Nevyhnuly se mu krizové ročníky s nízkou návštěvností a nepřízní počasí. "Pamatuju na smutné ročníky konané v polovině května, kdy jsme tam stáli v péřových bundách, pršelo a ráno bylo kolem nuly. Ale vždycky jsme to nějak vydrželi," konstatoval Šenbauer.

Rozpočet festivalu je neveřejný, ale Šenbauer uvedl, že příjem ze vstupného uhradí přibližně jeho polovinu. "Žádnou dotaci nemám, zbytek musím sehnat u kamarádů a soukromých sponzorů," řekl.

Na začátku června vyjde sedmé album Šenbauerovy skupiny České srdce s názvem Noční motýl, které skupina při svém vystoupení na Okoři pokřtí. Deska měla původně vyjít loni, její natáčení se však protáhlo. "Hlavní důvod byl asi ten, že jsme vždycky něco natočili, a on teprve čas prověří, jestli to má cenu vydávat. Takže z něčeho jsme měli dobrej pocit, z něčeho ne. Teprve teď jsme s výsledkem byli po všech stránkách spokojení a konečně album dokončili," řekl Šenbauer.