"Vstupenky na turné zmizely tak rychle, že vzhledem k tomu, kdy turné začíná, se naše schránky staly terčem stovek dotazů a žádostí o lístky tam či onam. Dlouho jsme přemýšleli. A nakonec jsme se rozhodli kromě Brna přidat i koncerty v Praze a Ostravě, kde byl největší zájem," řekl zpěvák Richard Krajčo.

Původně mělo turné mít pět koncertů. Kromě Ostravy, Prahy a Brna bude kapela vystupovat i v Pardubicích a v Liberci. Koncert v Brně se vyprodal jako první a hudebníci už dříve oznámili přidání koncertu. Vstupenky se prodávají za 490 korun na stání a o 100 korun dráž na sezení.

Série koncertů odstartuje právě přidaným ostravským koncertem. Druhý se v Ostravě uskuteční 20. října, 23. a 24. října Kryštof zavítá do Brna. V Praze se kapela představí 27. a 28. října v O2 Areně. Poslední říjnový den se dočká Liberec. Srdcebeat Tour vyvrcholí 3. listopadu v Pardubicích. Další koncerty už kapela přidávat nebude.

Kryštof na nové turné připravuje obří scénu s více než 300 různých světel, vizuální dojem umocní projekce na celkové ploše 100 metrů čtverečních. "Už máme sestavený playlist a nové písničky pilně cvičíme. Show bude plná speciálních efektů a překvapení," podotýká Krajčo.

Poslední úpravy a mixování alba Srdcebeat, které vyjde v červnu, dělala skupina v New Yorku. Nahrávka podle kapely slibuje silné melodie a moderní zvuk. Skupina její vydání na podzim podpoří právě stejnojmenným turné po pěti největších českých a moravských koncertních halách.

Kryštof prožívá nejúspěšnější období své kariéry. Na začátku roku 2013 získal dvě Ceny Anděl 2012 pro skupinu roku a album roku. Nahrávka Inzerát se víc než 50 týdnů držela mezi deseti nejprodávanějšími alby v Česku. Vedle českých slavíků Kryštof získal také cenu české stanice MTV za Videoklip roku k duetu s Tomášem Klusem s názvem Cesta. Stejná skladba byla vyhlášena Nejlepší písní rádia Impuls. Richard Krajčo navíc získal bronzového slavíka za třetí místo v kategorii zpěváků. Loni skupina oslavila 20 let své činnosti sérií festivalů pod názvem Kryštof Kemp 2014.