"Naše minulá vyprodaná Broadway měla neopakovatelnou atmosféru, cítily jsme se tam skvěle. A doufáme, že to letos bude ještě lepší. Pro naše příznivce chystáme několik překvapení," uvedla Martha Elefteriadu.

Před třemi lety v Divadla Broadway obě zpěvačky oslavily 40 let své profesionální hudební kariéry. Během večera s názvem Největší pecky česky i řecky zazněly nejúspěšnější skladby z jejich repertoáru. "Měly jsme to slavit loni, ale kvůli Tenině nemoci je to o rok odložené," připomněly tehdy zpěvačky na síti Facebook vážné onemocnění Teny Elefteriadu.

Do prosince bude možné Marthu a Tenu vidět v pražském klubu Lávka na pravidelných řeckých večerech, kde si lze poslechnout živou hudbu a vyzkoušet řecké tance. Sestry se v příštích týdnech chystají do brněnského studia, kde je čeká nahrávání s orchestrem Gustava Broma.

Sesterské pěvecké duo má za sebou neradostné dětství. Po smrti matky obě dívky vyrůstaly v dětském domově pro řecké děti. Martha po maturitě na gymnáziu studovala nejprve medicínu, později přestoupila na studium psychologie, které dokončila na Karlově univerzitě v Praze. Koncem 60. let se seznámily s kytaristou Alešem Sigmundem ze skupiny Vulkán, který jim pomohl vytvořit autorské a muzikantské zázemí.

Jejich první nahrávky pocházejí z roku 1968, v roce 1970 vydaly debutové album Dál než slunce vstává. Rok nato obdržely Zlatý štít vydavatelství Panton za největší počet prodaných desek. Podle hudebních odborníků sestry obohatily českou hudbu jižanským temperamentem a přirozenou řeckou mentalitou.

Na konci 70. let hostovala Martha v divadle Semafor ve hrách Smutek bláznivých panen a Má hlava je včelín. Natočila nahrávku Kresby tuší, na níž spolupracovala s Michaelem Kocábem, Vladimírem Mišíkem, Dežo Ursinym, Oskarem Petrem a Martinem Kratochvílem. Před sedmi lety setry napsaly autobiografickou knihu Martha a Tena dvojhlasně, jejíž dvě části jsou osobitým vyjádřením každé z nich.