Petr Forman, Luděk Váša nebo Ivan Zobák Pelikán, dnešní padesátníci, kteří ve filmu účinkují, se při karlovarské projekci shodli na tom, že skateboarding je životní styl, ze kterého se nedá vymanit. Skateboarding mnoha z nich určil životní dráhu, bez cestování, závodů a zážitků s ním spojených neumí žít ani dnes.

Pro natočení dokumentu King Skate nasbíral Šafránek od protagonistů 30 hodin autentických videozáznamů skateboardingu z 80. let. Sám natočil 20 hodin rozhovorů a dalších materiálů, navíc získal dalších několik hodin televizních záznamů, s jejichž pomocí budoval v dokumentu dobovou atmosféru. Po zhlédnutí dokumentu i některé samotné jeho hrdiny překvapilo, kolik zážitků se jim před 40 lety podařilo na kameru zachytit.

"Stovky diváků, výborná atmosféra, dlouhá ovace ve stoje. Nejvíc nás ale těší, že se potvrdilo, co už jsme tak nějak věděli. A to, že film není jen pro skejťáky nebo pamětníky. Jak vyplývá z reakcí našich zahraničních přátel i těch, kteří jsou moc mladí na to, aby tuhle dobu pamatovali, King Skate je univerzální filmový zážitek. Radost, mládí a svoboda jsou totiž věci srozumitelné všem," uvedl ke karlovarské světové premiéře filmu Ivo Andrle, ředitel distribuční společnosti Aerofilms.

Areál na Štvanici se dnes otevře v 18:00, po prvním DJ setu začne ve 20:20 projekce a poté bude hudba, s níž je streetová kultura spojena, hrát až do 02:00.