Mezi soutěžní inscenace se letos dostaly komedie o světě vědy Dotkni se vesmíru a pokračuj Městského divadla Brno, hudební retro inscenace pro celou rodinu Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a 3⁄4 v podání pražského Divadla v Dlouhé či současná britská komedie Vincenc královéhradeckého Klicperova divadla. Výlet do světa mužských sebestředností nabídne konverzační komedie Obraz Komorní scény Aréna z Ostravy, pohled na jednu rodinnou večeři zprostředkuje současná česká hra Pohřeb až zítra Švandova divadla na Smíchově a na dobu, kdy se zdálo všechno možné, zavzpomíná hudební komedie Městských divadel pražských 60’s aneb Šedesátky. Kompletní program je zveřejněn na webu divadla.

Soutěžní komedie bude hodnotit odborná a studentská porota, své hlasy opět odevzdají i diváci. Hlavní cenou festivalu bude titul Komedie roku 2017, dále budou předány Ceny odborné a studentské poroty, Cena diváků a Ceny za nejlepší ženský a mužský herecký výkon. Letošní novinkou bude Cena za nejlepší režii.

Posedmé bude udělena i Cena Genia smíchu, která je oceněním za mimořádný přínos v herectví, režii či jiné oblasti divadelnictví komediálního žánru v posledních letech. Letos si ji s předstihem již v úterý 23. ledna převezme Boleslav Polívka, který by se závěrečného večera nemohl z časových důvodů zúčastnit.