Herci se v charitativních rolích poprvé představí 30. listopadu na Horním náměstí při prodeji punče, a to ve stánku spolku Dobré místo pro život. "Prodávat punč budou herci Divadla Tramtarie i jeho tvůrčí tým. Na stánku budou členové Tramtarie celý den, od 10:00 do 22:00. Výtěžek z prodeje půjde Hospici na Svatém Kopečku," uvedla ředitelka divadla.

Divadlo také chystá 18. prosince benefiční koncert ve svých prostorách ve Slovanském domě. Na programu budou známé písně, které v originálních aranžích zazpívají herci a herečky souboru Tramtarie Jana Posníková, Barbora Šebestíková, Dominika Hrazdílková, Petra Konev Čiháková či Vít Pištěcký. "Součástí večera budou také divadelní výstupy a dvě čísla nového Tramtarijního hudebního tělesa: ženského Tramtavoicebandu," doplnila Němečková.

Výtěžek z koupi lístků bude věnován Blance Novákové a jejímu synu Matýskovi. Žena již dvakrát překonala rakovinu, nyní ale u ní tato zákeřná nemoc propukla potřetí. Je dvojnásobnou matkou, její mladší syn po narození absolvoval náročnou operaci srdce, v roce mu byla diagnostikována epilepsie. "Nyní je Matýskovi devět let, nechodí, nesedí ani nemluví a je plně závislý na cizí pomoci," dodala zástupci divadla. V divadle bude také až do konce roku k dispozici kasička, do které mohou diváci na podporu této rodiny přispět.