První koncert nazvaný Každý tančí swing se uskuteční 8. července. Vystoupí kapela Melody Gentlemen, Swingteam Dubňany předvede ukázky tanců, jako je charleston, lindy hop nebo boogie woogie. Zahrada vily Löw-Beer se pak 5. srpna v pět hodin odpoledne promění v tančírnu na Tanečním čaji o páté. "Kdysi to byla tradice a podobné akce byly o víkendu v každé dědině," uvedla vedoucí vily Löw-Beer Petra Svobodová.

Ve vile Stiassni čeká návštěvníky letní kino. Na programu jsou komedie režiséra Martina Friče. V Hotelu modrá hvězda lidé uvidí 13. července Natašu Gollovou, Oldřicha Nového nebo Adinu Mandlovou. V srpnu je na programu Škola základ života.

Program vily chystají i na Hradozámeckou noc 26. srpna. "Ve vile Stiassni se večer do historických interiérů návštěvníci vypraví v roli detektivů. V příběhu zasazeném do 30. let nebude chybět vražda a dopředu je jasné jen to, že vrahem není zahradník," uvedl Petr Svoboda z Metodického centra moderní architektury, které vilu spravuje. Vila Löw-Beer na stejný termín plánuje módní přehlídku salonu první republiky.