V hlavních rolích se představí Černín s čerstvou nositelkou Ceny Thálie Hanou Tomáš Briešťanskou. Tématem hry jsou vztahy - a zejména dilema, zda ve vztahu zůstat, anebo odejít.

Za dobu pětiletého působení v Hlohovci uvedlo Dvorní divadlo osm prázdninových premiér. "Hry vybíráme podle témat - hledáme taková, která se nás dotýkají, která dojímají a kterým se můžeme zároveň i smát. Takže hrajeme hodně o lásce a jejích podobách," uvedl Černín.

Dvaašedesátiletý herec má za sebou bohatou kariéru na brněnských jevištích, kdysi například ztvárnil Amadea v Mahenově činohře, uplatnil se také jako režisér v Městském divadle Brno. Za výkony v jeho inscenaci Alžběty Anglické získala Zdena Herfortová Cenu Thálie, stejného úspěchu dosáhla Alena Antalová za inscenaci Mistr a Markétka téhož režiséra. V roce 2013 Černín neúspěšně kandidoval na ředitele Městského divadla.

Zatímco dříve působil hlavně na velkých jevištích, Dvorní divadlo je komorní, sází na blízký kontakt s divákem. "Náš divák si nás našel sám. Nepatří k žádné vyhraněné věkové či sociální skupině, vyznačuje se přemýšlivostí, citlivostí, touhou zkoumat svůj život, napravovat své chyby, poučit se z nich a těšit se na budoucnost. Nechci, aby u nás diváci zapomněli na své starosti. Chci, aby zjistili, že na ně nejsou sami a že mají naději uspět v jejich zdolávání," uvedl Černín.

Kromě nové inscenace A taková to byla láska je v květnové nabídce Dvorního divadla Moliérův Lakomec a Manželské vraždění, jehož autorem e Éric-Emmanuel Schmitt.