Přestože Dona Juana napsal Molière před více než 350 lety, v osvědčeném titulu lze najít řadu aktuálních témat. "Příběh Juana, to je sebezničující trip po sebevraždě Evropy," řekl Čičvák. Don Juan prochází jako archetypální postava světovou literaturou. Ač byla hra ve své době zakázána, dnes bývá řazena k deseti nejlepším světovým dramatům. Čičvák staví na střetu dvou světů, dvou životních stylů, hodnotových žebříčků. Don Juan je nenapravitelný sukničkář, nespoutaný hráč, který se odmítá podřídit řádu a hodnotám, požitkář, volnomyšlenkář, má rád život tady a teď. Stejně jako současný Evropan. "A proti němu tu jsou bratři Dony Elvíry, kterou Juan svede a opustí. Používají slova, jako čest, morálka, ctnost, Bůh, jejichž význam už jsme v dnešní době skoro zapomněli. A musíme se ptát, jaké jsou vlastně naše současné hodnoty," řekl režisér.

Podle dramaturga Vladimíra Čepka psal Molière text v době, kdy začínala celospolečenská krize, stejně je tomu i nyní. "Otázky, které klade, jsou naprosto současné. Proto je dobré uvádět Dona Juana. Ač se udává, že je to komedie, není to komedie, není to ani tragédie, je to hra, která hledá odpověď na současné otázky," řekl. Text je věrný originálu, speciálně pro divadlo vznikl nový překlad Vladimíra Mikeše.

Čičvák poprvé ve své praxi sáhl k operní sólistce a svěřil jí činoherní roli. Sehnoutková bude ale i zpívat. Elvíra používá zpěv tam, kde jí došla slova. V inscenaci zazní árie z Bachových Matoušových pašijí i árie z Mozartova Dona Giovanniho. Důležitou složkou inscenace je hudba Mária Buzziho, která čerpá inspiraci z baroka. Přímo na scéně budou hrát dvě fagotistky, které vystupují jako Juanovi kumpáni.

Sehnoutková podle Čičváka podává špičkový výkon. "Ona je sen každého režiséra. Nejen, že autenticky naprosto strhujícím způsobem odehraje s kluky všechny činoherní party, takže pláče, bouchá do nich, nemá zábrany, ale pak ještě na to všechno odpálí Mozarta nebo Bacha, a to je světové," řekl režisér. Vyzdvihl i souhru Stránského a Jana Holíka, který hraje sluhu Sganarela. V dalších rolích vystoupí Jan Maléř, Michal Štěrba, Pavel Pavlovský, Zuzana Ščerbová, Kamila Šmejkalová, Zdeněk Mucha a Ondřej Rychlý. Čičvák přivezl do Plzně svůj osvědčený tým - scénografa Toma Cillera, kostýmní návrhářku Ninu Stillmarkovou a autora hudby Buzziho.