"Lollikeho text popisuje stav problému, ve kterém je složité se orientovat, získávat věrohodné, pravdivé informace, protože se na nás ze všech stran valí množství upravených verzí pravdy," uvedla režisérka Alžběta Burianová.

Hra obnažuje obavy, které uprchlická krize v lidech v Evropě vyvolává, zároveň se snaží popsat pocity migrantů, kteří opouštějí své domovy. Inscenace navozuje i otázku, zda jsou obyvatelé západní Evropy vůbec schopní vcítit do situace uprchlíků.

Hry Christiana Lollikeho česká divadla zatím moc neuvádějí. Jeho inscenace jsou bez výjimky provokativní a kontroverzní. Pojmenovávají současné politické problémy a kritizují morálku západního světa. Lollike se v Dánsku opakovaně stal dramatikem roku.

"Jeho díla se úspěšně uvádějí nejen v Dánsku, ale i v zahraničí, a to především v Berlíně, Londýně a New Yorku," řekla dramaturgyně cyklu INprojekty Anna Hlaváčková.

Východočeské divadlo v cyklu INprojekty představuje světové divadelní novinky. Letos cyklus zahájil sedmou sezonu. Herci mají na zkoušení jen velmi krátkou dobu a zpravidla se uskuteční jen jedno představení. Některé hry divadlo následující sezonu zařadí do hlavního programu. Například v letošní sezoně se konala premiéra o dospívání za socialismu, inscenace Normální debil Roberta Bellana. Diváci ji loni viděli ve scénickém čtení.