"Často se na nás obracely maminky s dotazem, proč nehrajeme i pro děti, a my jsme si museli přiznat, že pro tuto skupinu diváků opravdu tituly nemáme. A tak jsme se to rozhodli napravit a právě v těchto dnech startujeme Pohádkové předplatné," uvedla manažerka divadla Jitka Honsová.

Děti se mohou těšit na představení loutkového divadla LokVar Tatínek není k zahození, ve kterém nebude nechybět lidožrout, strašidla, psi i sousedé. Známý příběh Čaroděj ze země OZ přiveze divadlo Polárka. Malou Dorotku jednoho dne odnese tornádo i s domem jejího strýčka a tety, kteří ji vychovávají, do podivné kouzelné země.

V pohádce A do třetice... se nejmenší diváci dozvědí, že bez práce nejsou svatební koláče, že kdo přespříliš rozmazluje své děti, ten riskuje, že jimi bude sněden, a že krást se opravdu nevyplácí. Divadlo Drak spojilo tři klasické pohádky - O třech pradlenách, Otesánek, Obušku, hýbej se! - do jedné.

Předplatné uzavře pohádka Slováckého divadla Špalíček veršů a pohádek zdramatizovaná Alžbětou Michalovou podle Špalíčku oblíbených dětských říkadel, básniček, hádanek a pohádek Františka Hrubína.

Představení bude vždy v neděli od 15:00. "Cena Pohádkového předplatného je přátelská - 400 korun pro jednu osobu, nehledě na věk či výšku," uvedla Honsová. Vstupenky na jednotlivá pohádková představení bude možné zakoupit i později během sezony, a to za 150 korun jednu.

Pohádkové předplatné bude podle Kubáníka v prodeji od 1. září. Zájemci si je mohou objednat v pokladně, ale nově také online přímo na webu divadla.