Výstava nazvaná Mezery-čtení mezi sekvencemi má návštěvníkům sloužit jako návod k tomu, jak v komiksech číst. Podle Houšky je to samostatná disciplína. "Každý komiks se skládá obrázků, sekvencí. Stejně jako jsou třeba políčka ve filmu. Jako se čte mezi řádky v textu, tak každý komiksový autor dává divákovi mezi jednotlivými sekvencemi čas na rozmyšlení, na úvahu, co se bude odehrávat na dalším políčku," uvedl Houška.

Podle komiksu Alois Nebel, ke kterému napsal text Jaroslav Rudiš, vznikl scénář úspěšného celovečerního filmu. V mezinárodní koprodukci ho natočil režisér Tomáš Luňák, film vznikl ne příliš obvyklou a velmi náročnou technikou rotoskopie, tedy překreslováním scén natočených původně s živými herci.

Komiksovou podobu jedné z etap Zátopkova sportovního života zpracoval Jaromír 99 ve spolupráci se spisovatelem Janem Novákem. Ukázky z tohoto komiksu mají na výsatvě podobu velkoformátových tisků. Komiks Zátopek vznikal téměř dva roky a je prvním komiksem autora, který je kolorovaný. Cihlově červená barva má evokovat antuku, která se dříve vyskytovala na běžeckých oválech, ale také retro styl 50. let.

Jediným komiksem na výstavě, ke kterému si Jaromír 99 napsal i text, je Bomber. Ten je vzpomínkou na autorovu povinnou vojenskou službu, kterou absolvoval v Prachaticích. "Kdesi v pohraničí, kde krajina přišla o svou duši, leží jezero, které vždy přitahovalo nešťastné. Sem, do míst svého dětství, se na konci kariéry vrací profesionální fotbalista," uvedl o tomto komiksu kurátor.