Při opravách věže se našlo v báni několik předmětů z roku 1883, kdy ji rod Fürstenberků nechal zastřešit. Mezi nalezenými věcmi byly například mince a listiny. Předměty byly odvezeny k zadokumentování a konzervaci. Originály kromě mincí budou posléze zřejmě uloženy v depozitářích a jejich kopie vystaveny. Kopie s informace o uložení originálů budou také umístěny do věže.

Kastelán na letošní sezonu přichystal několik změn, například v Rytířském sálu vznikne nová expozice Václavovy bible. Drobná změna bude i v Královském sále. V obřadní síni, dříve privátních prostorách Václava IV., bude návštěvníkům promítán dokumentární film Útěk do křivoklátských lesů o Václavovi IV. a jeho bibli. Lidé se při prohlídce dostanou i na oratoř a nahlédnou do příbytku žalářníka.

U Křivoklátu bude 14. května založena i nová zahrada, ve které budou postupně vysázeny růže připomínající významné osobnosti. První bude zasazena za římského císaře a českého krále Karla IV., od jehož narození letos uplyne 700 let. Před postavením Karlštejna byl Křivoklát jedním z jeho nejvýznamnějších hradů.

Na příští rok je naplánována oprava střechy křivoklátské prochodité věže.

sbe ktp