Šporcl se představí v pátek 31. července v Zámecké jízdárně. Světově uznávaný kritik a historik Henry Roth jej zařadil jako jediného z českých houslistů mladé generace do své knihy Housloví virtuózové: Od Paganiniho po 21. století. Šporcla v Krumlově doprovodí Jihočeská komorní filharmonie vedená šéfdirigentem Janem Talichem.

Netradiční zážitek nabízí i slovenské kvarteto Mucha Quartet. Jeho koncert, který se uskuteční 30. července, pantomimou doprovodí Vladimír Kulíšek.

Sobotní večer pak bude patřit muzikálům. Program má název James Bond Music a světové muzikály, zazní tedy hudba z filmů s proslulým agentem jako Goldfinger, Žít a nechat zemřít nebo Diamanty jsou věčné. Posluchači uslyší i největší hity muzikálového repertoáru Fantom opery, Bídníci, Chicago, Kabaret či Kočky. Zazpívá je trojice amerických zpěváků, kteří působí v divadlech na Broadwayi, Debbie Gravitteová, Capathia Jenkinsová a Hugh Panaro. Sólisty doprovodí Severočeská filharmonie Teplice pod vedením amerického dirigenta Michaela Krajewského. Koncert se koná pod širým nebem v Pivovarské zahradě.