Sedlák vystudoval Filmovou akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Natočil několik krátkometrážních filmů, jeho absolventský snímek L. H. byl nominován na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film.

Nadační příspěvek 220.000 korun získal Tomáš Vorel za projekt Instalatér z Tuchlovic, který právě natáčí. Jde o dojemný příběh prostého muže s neobyčejným kouzlem.

Částkou 180.000 korun byl oceněn filmař a dramatik Petr Zelenka za scénář Modelář. Scénář je zprávou o poněkud opožděném zrání mladého muže, utváření přátelských a milostných vazeb i o hledání místa ve světě. Pod vlivem vnějších okolností se hlavní hrdina rozhodne k radikálnímu a politicky podmíněnému činu motivovanému hledáním spravedlnosti a nepochopením mezilidských vztahů.

Částku 150.000 korun dostal Marek Epstein za scénář Šarlatán. Připomíná v něm osobnost lidového léčitele Jana Mikoláška, jenž pomohl tisícům nemocných, přesto byl nakonec uštván a zničen komunistickou mocí. Je vzpomínkou na úděl léčitelů za druhé světové války a komunismu i obrazem vztahu politické síly k výjimečným jedincům.

"V letošním roce přišlo od 89 autorů 93 scénářů všech žánrů: od pohádek přes dětské muzikály, historické a válečné epopeje, detektivky, romantické příběhy až po sociální a vztahová dramata odehrávající se v rozličných dobách včetně žhavé současnosti," řekl předseda správní rady nadace Petr Tichý. Upozornil, že nadace slaví deset let existence, od roku 2006 podpořila autory částkou 7,4 milionu korun.

Dva už oceněné scénáře - Kobry a užovky i Domácí péče - letos zastupují Česko v hlavní soutěži karlovarského festivalu. Do konce roku bude mít nadace na kontě už sedm dokončených filmů.

Přihlášené scénáře bez možnosti identifikace autorů četli členové výboru nadace Ivo Mathé, Edgar Dutka, Ivo Trajkov, Jaroslav Sedláček a Kristián Suda. "Nejvyššího hodnocení se dostalo málo známému a mladému autorovi s malou režisérskou praxí. Tři ze čtyř zvolených textů jsou příběhy současnými," shrnul výběr předseda výboru nadace Ivo Mathé. Při předání grantů nadace vyhlásila soutěž pro příští rok s uzávěrkou 28. února 2016. Bližší je na adrese www.filmovanadace.cz.