Kerviela zatkla policie v lednu 2008. Podle žalobce makléř využil znalosti bezpečnostního systému banky Société Générale a provedl řadu neschválených transakcí, které finančnímu ústavu způsobily obrovské škody. Kerviel naproti tomu tvrdil, že jeho nadřízení o rizikových obchodech věděli, a dokonce ho k nim povzbuzovali. Odsouzen byl v říjnu 2010 za porušení důvěry a podvody.

Právník Société Générale Jean Veil uvedl, že Kerviel již nemá žádnou další možnost odvolání proti svému odsouzení. "Spravedlnost zvítězila," prohlásil.

Kervielův právník Julien Dami Le Coz však prohlásil, že jeho klient bude nadále bojovat. Neupřesnil však, co hodlá dále učinit. "To určitě není konec případu Kerviel," řekl Dami Le Coz.

Případ pronásleduje třetí největší banku ve Francii více než deset let. Nyní jednačtyřicetiletý Kerviel byl v rámci případu postupně popisován jako nezodpovědný a lakomý obchodník, oběť systému a nakonec jako napravený zločinec, který ostře kritizuje excesy finančního průmyslu.

Kerviel si odseděl ve vězení v roce 2014 několik měsíců, než byl předčasně propuštěn, snaží se však očistit své jméno. V současné době stále vede bitvu u občanských soudů kvůli odškodnému.

V září 2016 odvolací soud ve Versailles snížil odškodné, které má Kerviel uhradit bance, na jeden milion eur z téměř pěti milionů. Podle soudu byla banka částečně zodpovědná za to, že nezastavila Kervielovy rizikové obchody. Pracovní soud také nařídil Société Générale zaplatit Kervielovi více než 450.000 eur, protože ho neoprávněně propustila, napsaly agentury AFP a Reuters.