Provinilcům, kteří nadýchali přes jedno promile alkoholu, nyní v případě uznání viny hrozí až rok vězení. Policie každý rok fanoušky na dopravní kontroly upozorňuje, mnozí z nich ale výzev nedbají. A to i přesto, že si znovu mohli po dobu festivalu bezplatně zkontrolovat množství alkoholu v dechu na vizovickém obvodním oddělení. Podle mluvčí službu využilo více než 500 řidičů, 410 dechových zkoušek bylo negativních. "Rekordmanem, který chtěl usednout za volant, byl muž, jež dnes dopoledne nadýchal více než dvě promile alkoholu," uvedla Kozumplíková.

Policie dále eviduje 14 vykradených stanů a jeden vykradený osobní automobil. Škody jdou řádově do desetitisíců korun. Podle mluvčí ale nemusí jít o konečné číslo, někteří fanoušci totiž oznamují krádeže i několik dní poté, co se vrátí zpět domů. "V průběhu festivalu uložili policisté celkem 105 blokových pokut za přestupky v dopravě a příslušnému úřadu oznámí přestupky 134 řidičů, kteří parkovali na místech, kde to bylo zakázáno. Prověřují také dva přestupky proti občanskému soužití a tři přestupky proti majetku," doplnila Kozumplíková.

Masters of Rock letos navštívilo zhruba 24.000 lidí z 38 zemí světa. Kapacita areálu vizovické likérky, která událost pravidelně hostí, je 25.000 fanoušků. Loni i předloni byl festival vyprodaný.

K vrcholům čtyřdenní přehlídky patřila vystoupení metalových kapel In Extremo, Powerwolf, Arch Enemy, Helloween a zpěváka Uda Dirkschneidera. V neděli na festivalu zahrál i zakladatel legendární americké kapely Kiss Gene Simmons.