Soudy svými původními rozsudky potrestaly Knotka 5,5 roky vězení, spoluobžalovaný soudce Ladislav Jelínek dostal tříletou podmínku a další tři obžalovaní podmínky dvouleté. Podle obžaloby oba soudci za úplatu ovlivňovali výsledek několika kauz.

"Případ má jiný soudce a je vysoká pravděpodobnost, že se to bude u soudu dělat celé od začátku," řekl Polák. Dodal, že Nejvyšší soud ve svém usnesení upozornil především na formální chyby, například při vyhlašování rozsudku. Státní zástupce Dragoun dnes ČTK řekl, že se s odůvodněním Nejvyššího soudu teprve seznamuje. "Případný komentář podám později," uvedl.

Podle obžaloby šlo ve třech případech o manipulaci s termíny hlavních líčení, v jedné věci o manipulaci se zákazem řízení a v další o ovlivnění trestního řízení. Obžalováni byli z korupce a zneužití pravomoci úřední osoby. Ministr spravedlnosti oba soudce v roce 2012 dočasně zprostil soudcovské funkce. Knotek na ni v květnu 2013 rezignoval.

Jelínka letos v jiné kauze pražský soud pravomocně potrestal 2,5 roku vězení za to, že za úplatky sliboval ovlivnění některých soudních řízení. Zaplatit by měl také peněžitý trest 90.000 korun.