"Nejvyšší soud ČR konstatoval závažné porušení zákona v neprospěch obviněného," zdůvodňuje požadavek Sáního jeho právní zástupkyně Anna Větrovská v žalobě, kterou má nyní na stole soudkyně Blanka Vernerová z Obvodního soudu pro Prahu 2. Za újmu považuje Sání dobu čtyři a půl měsíce, kdy byl nezákonně ve vazbě. Za nemajetkovou újmu chce 225.000 korun a dalších 22.500 korun má být náhrada ušlého výdělku.

Sáního zadržela policie v září 2004. Následujících 11 měsíců strávil ve vazbě. Podle obžaloby Sání požádal čtyři mladé ženy, aby mu do jeho pražského bytu vodily dívky ze základní školy ve věku kolem 16 let. Souložil tak nejméně s jednou nezletilou, dvěma mladistvými a třemi zletilými dívkami, které většinou pocházely z rozvrácených rodin. Skutečný věk děvčat znal. Za sex jim platil 2000 korun.

Tehdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec ale 6. dubna 2005 rozhodl, že Sání má být předán k trestnímu stíhání do jeho domovského státu. Propustit Sáního z vazby ale odmítl Obvodní soud pro Prahu 2, který případ v Česku řešil, i nadřízený soud. Ministr Němec se proto obrátil na Nejvyšší soud, který 22. srpna 2005 určil, že trestní stíhání Sáního má být v Česku přerušeno, a pustil ho z vazby. Právě za období mezi pokynem ministra a rozhodnutím Nejvyššího soudu chce Sání odškodné.

Obvodní soud původně Sánímu v roce 2005 uložil 2,5 roku odnětí svobody, to však následně zrušil pražský městský soud. Mezitím ČR po rozhodnutí ministra Němce vydala Sáního do Kataru, který muže už po dvou dnech propustil z cely a později stíhání zastavil s tím, že byl už dostatečně potrestán českou vazbou.

Sání byl dříve obviněn ze zaplacených sexuálních styků s celkem 15 dívkami. Soudy však musely po Klausově amnestii zastavit trestní stíhání pro šest z těchto skutků. U dalšího nemohl výpověď dívky použít z procesních důvodů. V ostatních bodech obžaloby muže uznal vinným, ačkoliv soudkyně připustila, že děvčata vypadala starší, než byla, měla se sexem zkušenosti a přišla si "na poměrně slušné peníze" v řádu desetitisíců korun.

Nakonec byl Sání loni v říjnu Obvodním soudem pro Prahu 2 odsouzen v nepřítomnosti k 11 měsícům a osmi dnům vězení za pohlavní zneužívání, kuplířství, ohrožování mravní výchovy mládeže a svádění k pohlavnímu styku. Trest pokrýval dobu, kterou Sání strávil v české vazbě před vydáním do Kataru. Soudkyně potrestala Sáního také vyhoštěním z Česka na neurčito.