"NS neshledal v postupu soudu prvého stupně pochybnosti a ztotožnil se s právním posouzením skutku, jak byl vyjádřen v rozsudku prvostupňového soudu," uvedla Tesařová.

Riskantní jízdu Klisurova sledovali svědci a zachytily ji dálniční kamery. Vinu přesto popíral. Justice uložila relativně vysoký trest zejména s ohledem na možné následky, které mohl Klisurov svým jednáním způsobit. Řidiči přitížilo i to, že byl v minulosti několikrát potrestán za rychlost. V autě navíc vezl své dvě nezletilé děti.

Incident se odehrál na dálnici D1 na 117. kilometru ve směru na Brno v červenci 2013. Klisurov za volantem Škody Superb si podle verdiktu riskantním počínáním vynucoval nárok na jízdu v levém jízdním pruhu. Poté, co dojel osobní auto Honda jedoucí rychlostí kolem 130 kilometrů za hodinu, nedodržel bezpečnou vzdálenost. Po předjetí se obžalovaný zařadil těsně před auto a donutil řidičku zpomalit. Lékařka, která vůz řídila, prudce zabrzdila, vozidlo se dostalo do smyku a narazilo do svodidel. Při nehodě se jedna žena ze čtyřčlenné posádky lehce zranila.

Za zvlášť závažný pokus těžkého ublížení na zdraví a poškození cizí věci původně muži hrozilo pět až 12 let vězení. Kromě šestiletého pobytu ve věznici s ostrahou jej justice potrestala také čtyřletým zákazem řízení vozidel a propadnutím osobního auta.

Soudy v posledních letech řešily více případů, jejichž společným jmenovatelem je agresivita řidičů. Například Luboš Lacina dostal za vytlačení pomaleji jedoucího vozidla z dálnice D1 pětiletý trest vězení a sedmiletý zákaz řízení. Loni poslal brněnský krajský soud na 15,5 roku do vězení Martina Nováka. V srpnu 2013 v Žabovřeské ulici v Brně vytlačil svým jaguarem dodávku se šesti lidmi na svodidla. Podle soudu to byl pokus o vraždu.