Nákladní auto s nápadně širokým návěsem zastavili policisté na 14. kilometru dálnice D5 ve směru od Plzně na Prahu. Řídil ho devětapadesátiletý Rumun. Šířka soupravy, 280 centimetrů, přesahovala o 25 centimetrů nejvyšší zákonem povolenou šířku a řidič neměl ani speciální povolení. Policisté mu zakázali další jízdu se soupravou a dali mu pokutu 2000 korun, kterou na místě zaplatil. Při následné kontrole nákladu policisté našli tři nové traktory John Deere, což odpovídalo přepravnímu listu. Právě v době kontroly ale dostali policisté informaci z Německa, že tam byly traktory stejné značky ukradeny a měly by se nacházet v Česku.

"Vzhledem k těmto zjištěným skutečnostem byly předmětné traktory včetně kamionové soupravy zajištěny a převezeny do policejního areálu," uvedla Šteinerová.

Vyšetřování případu pokračuje, ale policisté už zjistili, že kradené traktory měly přes ČR pokračovat do jiného státu. Případ prošetřují němečtí policisté ve spolupráci s berounskými kriminalisty. Případné obvinění řidiče budou také řešit policisté z Německa.