Žena, která trpí epileptickými záchvaty, cestovala 24. dubna dopoledne tramvají z Kotlářky do zastávky Slánská. Už při cestě začala opakovaně omdlévat, ale i tak se snažila dojet domů. Kousek od svého bytu na chodbě panelového domu ztratila vědomí zcela.

Zatímco byla v bezvědomí, jí někdo okradl. Její platební kartu pak minimálně sedmadvacetkrát použil na různých místech metropole. Vždy nakupoval věci jen takové hodnoty, aby mohl platit bezkontaktně a nemusel zadávat PIN. Celkem ženě vybral z účtu zhruba deset tisíc korun. Hrozí mu až dvouleté vězení.

Při jednom z nákupů zachytila bezpečnostní kamera v obchodě neznámou ženu. "O té netvrdíme, že je pachatelkou krádeže samotné, nicméně by mohla kriminalistům objasnit podstatné skutečnosti celého případu," uvedla mluvčí. Lidé mohou jakékoliv informace o hledané ženě sdělit na linku 158.

Druhá krádež se stala v polovině června. Dvě dívky požádaly zhruba o půlnoci na Václavském náměstí cizince z Anglie, aby jim koupil párek v rohlíku. Když jim vyhověl, řekly mu dívky, že bydlí mimo Prahu a nemají se jak dostat domů. Cizinec jim nabídl, aby přespaly v jeho hotelovém pokoji, kde jim dokonce přenechal svou postel. Po probuzení ale zjistil, že v pokoji už nejsou nejen dívky, ale také řada jeho osobních věcí včetně mobilních telefonů, tabletu, luxusních hodinek a hotovosti.

Obě dívky ale zachytily hotelové kamery. Za krádež jim hrozí až pětileté vězení. Policie žádá o pomoc veřejnost, lidé mohou i v tomto případě sdělit jakékoliv informace na linku 158.