Motorový vlak o jednom vozu, v němž jelo pět cestujících, se srazil s osobním autem Škoda Fabia mezi Novou Pecí a Novými Chalupami dnes odpoledne na přejezdu. Vlak po nárazu tlačil auto před sebou na kolejích.

"Je tam jedno lehké zranění řidiče osobního vozidla, mohlo to být podstatně vážnější. Řidič se pravděpodobně nevěnoval řízení a vjel na přejezd v době, kdy tam jela ta motorová souprava," řekl Bajcura.

Na místě zasahují i drážní hasiči a záchranáři, ti na místě ošetřili lehce zraněného řidiče auta. "Utrpěl pouze nějaké pohmožděniny, měl obrovské štěstí. Vezli ho na kontrolní vyšetření do Českého Krumlova," řekla ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Trať bude zavřená minimálně do 20:00. "Vozidlo je pořád na kolejích, vidím to, že to bude ještě tak na dvě hodiny," řekl po 18:00 Fábera. Firma zajistila náhradní dopravu. Rozsah škod společnost zjišťuje. "Předběžně se motor zdá nepoškozený, musíme udělat ohledání, co je s rámem, co je s koly," řekl Fábera.