Krátce po 15:15 euro na dolar přidávalo už 0,44 procenta na 1,1903 USD, vůči jenu stouplo o 0,57 procenta na 132,55 JPY a vůči libře o 0,19 procenta na 0,8922 GBP.

Dolar vůči koši předních měn dnes oslabil na nejnižší úroveň za pět týdnů, jeho index, který měří výkon dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, ve stejnou dobu odepisoval 0,35 procenta na 92,89 bodu.

Evropská měna sice v pondělí nevykročila do burzovního týdne nejlépe, oslabená nejistotou z politického vývoje v Německu, poté jí však pomohly příznivé údaje o vývoji evropských ekonomik i mírné oslabení dolaru. A nyní euro podpořil i posun koaličních jednání v Německu. Optimismus investorů posílil i čtvrteční zápis z říjnového zasedání Evropské centrální banky (ECB), který nepřinesl nic nového.

V poklesu ale pokračuje americká měna. Ve středu dolar zaznamenal nejvýraznější denní propad od června, čímž reagoval na zveřejnění zápisu z posledního zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed). Text způsobil, že investoři začali přehodnocovat názor na další zvyšování úrokových sazeb v USA v průběhu příštího roku.