Vedle Edizione Holding předložily nabídku na Ducati například americký fond Bain Capital nebo dva indičtí výrobci automobilů a motocyklů Eicher Motors a Bajaj Auto, uvedly zdroje. Podle zdrojů by užší seznam uchazečů pro druhou fázi aukce měla Audi vybrat už o víkendu.

Mezi další uchazeče patří i investiční společnost Investindustrial, která přitom v roce 2012 prodala Ducati automobilce Audi za zhruba 860 milionů eur (22,4 miliardy Kč). Podle jednoho ze zdrojů to zakladalel Investindustrial Andrea Bonomi myslí s návratem k Ducati vážně.

O Ducati se podle dřívějších informací zajímal i americký výrobce kultovních motocyklů Harley-Davidson nebo čínská Loncin Motor. Tyto firmy ale na podání nabídky rezignovaly, Harley údajně kvůli vysoké ceně, který by mohla dosáhnout až 1,5 miliardy eur.

Ducati vznikla v roce 1926 v Boloni jako malá rodinná firma, která vyráběla rádiové součástky. Na motocyklový trh vstoupila v roce 1949 a postupně se rozrostla na předního světového výrobce motocyklů. Svého času byla považována za motocyklový ekvivalent Ferrari. Loni její tržby činily 731 milionů eur.

Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě, jeho součástí je i česká Škoda Auto.Prodej značky Ducati by Volkswagenu pomohl s financováním reorganizace po skandálu kolem falšování testů emisí naftových vozů.