Po plzeňských ulicích jezdí sedm nových trolejbusů 26 Tr Solaris s nezávislým pohonem ve formě trakčních baterií, které nahradily trolejbusy typu 14 Tr s dieselovými pomocnými pohony. "Jsou nejen komfortnější, ale zároveň také šetrnější k životnímu prostředí. Nejčastěji jsou zatím nasazovány na linku číslo 13, která obsluhuje Nákupní centrum Olympia," řekla Kováříková.

Přívětivější a jednodušší se stal e-shop Plzeňské kart, cestující mohou potvrdit transakce přímo ve vozech PMDP. "V několika jednoduchých krocích si teď naši zákazníci nahrají kartu z pohodlí domova a transakci potvrdí při běžné cestě MHD," řekl předseda představenstva PMDP Michal Kraus. Dopravní podnik také spustil nové odbavovací místo na Úřadu městského obvodu Plzeň 4, kde lze žádat o vydání nové karty a její výměnu a také tam nabít předplatné i elektronickou peněženku.

V pilotním projektu instalovala správa veřejného statku města v Plzni první inteligentní označník na tramvajové zastávce Plzeňka. Ukazuje čas odjezdu nejbližšího spoje, v případě mimořádné události zasílá dispečink PMDP aktuální informace o dopravní situaci na spodní řádek displeje. Navazují na osvědčený systém inteligentních zastávek.

PMDP se také připojily k celostátní databázi ztrát a nálezů www.eztraty.cz. Seznam věcí nalezených ve vozech a na zastávkách MHD je na webu PMDP nebo přímo na webu projektu.

"Do konce roku připravujeme další novinky, které by měly zvýšit komfort pro zákazníky. Půjde především o oblast informací o MHD, a to i v reálném čase," uvedla mluvčí PMDP Kateřina Fránová.