Euro vůči dolaru kolem 18:00 SELČ ztrácelo 0,4 procenta na 1,0862 USD; před zahájením Draghiho tiskové konference se v naději na první signály ústupu od měnové stimulace vyšplhalo na 1,0932 dolaru, během ní ale sestoupilo až na 1,0852 dolaru.

V dnešním vystoupení Draghi nejprve uvedl, že hospodářské oživení v eurozóně je stále zakotvenější a že negativní rizika ekonomického výhledu se zmenšila. K inflaci ale řekl, že zatím nevykazuje "přesvědčivý trend růstu".

ECB zopakovala, že je připravena současný program nákupů dluhopisů rozšířit a Draghi k tomu dodal, že guvernéři na dnešním zasedání nediskutovali o tom, že by od této připravenosti ustoupili. Zatímco po nastínění příznivých ekonomických vyhlídek euro zřetelně posílilo, po těchto slovech kleslo. Po prvním kole prezidentských voleb ve Francii se na trzích rozšířily spekulace, že ECB by v červnu po pravděpodobném vítězství centristy Emmanuela Macrona mohla naznačit první kroky k omezení měnové stimulace.

Míra inflace v eurozóně v březnu klesla na 1,5 procenta z únorových dvou procent, což byla nejvyšší úroveň za téměř čtyři roky. Draghi ale již dříve označil letošní vzestup inflace za dočasný výkyv, za kterým stojí téměř výhradně rostoucí ceny ropy.