Před 13 lety i nyní označilo 64 procent respondentů ekonomickou situaci jako dobrou, 32 procent jako uspokojivou a jen čtyři procenta jako špatnou. Ještě v roce 2015 byl počet firem, které hodnotily hospodářskou situaci jako dobrou, ve srovnání s letošním rokem poloviční.

Co se týče očekávání dalšího hospodářského růstu v letošním roce, firmy signalizují spíše zdrženlivost. Jen 26 procent očekává další zlepšení. V roce 2014 to bylo přes 40 procent. "Čím více se ekonomice daří, tím méně se počítá s dalším silným růstem. To je do určité míry normální," uvedl výkonný člen představenstva ČNOPK Bernard Bauer. Připomněl však, že světové hospodářství je "na pozoru", neboť z různých zemí je slyšet o protekcionistických opatřeních.

Dalším důvodem zdrženlivosti hodnocení blízké budoucnosti je zřejmě očekávaný vývoj platů. Čtvrtina firem počítá s nárůstem o více než osm procent a dokonce každá druhá firma o tři až osm procent. Podnikům tím letos vzniknou výrazné další náklady. Poprvé za více než pět let firmy budou přijímat méně nových zaměstnanců.

Vývoj obratu a exportu, který představuje právě v řadě německých firem velký podíl, zůstává stabilní až optimistický. Na 57 procent počítá s nárůstem obratu a přes 40 procent se zvýšením exportu. A to i přes oznámení ČNB o brzkém ukončení měnových intervencí. "Velmi robustní hospodářství ČR bude stabilně a zdravě růst i po ukončení intervencí," míní šéf české a slovenské Commerzbank Michael Krüger.

Průzkum potvrdil dramatický nedostatek pracovníků. Investiční faktor dostupnost kvalifikovaných pracovních sil je stejně jako loni v žebříčku 21 investičních faktorů na posledním místě. Tomu odpovídá, že firmy vykázaly český systém odborného vzdělávání, kterému je často vytýkáno nedostatečné zaměření na praxi, až na 17. místo. O čtyři pozice se propadla také kvalifikace zaměstnanců.

"Nedostatek kvalifikovaných pracovníků, především ve výrobě, představuje nebezpečí pro české hospodářství. Krátkodobě je nutno rozhýbat armádu nezaměstnaných a rekvalifikovat je dle potřeb trhu práce. A případně uspokojit zvýšenou poptávku pečlivě vybranými kvalifikovanými zahraničními pracovníky. Očekával bych větší snahu vlády v razantnějším zavádění opatření na všech úrovních práce s nezaměstnanými a v celém systému vzdělávání," upozornil viceprezident komory Pavel Roman.

Přesto se Česko opět umístilo na špičce žebříčku 16 investičních lokalit v regionu, před Polskem a Slovenskem. Nejdůležitějším faktorem pro investory zůstává členství v EU. ČR boduje díky kvalitě a dostupnosti lokálních dodavatelů. Třetí, respektive čtvrtou příčku obsadily hospodářská stabilita a výkonnost a motivace zaměstnanců.