Prodej má podpořit hlavně sportovně užitkový model Ateca, který firma představila loni, a menší Arona, který chce firma představit letos. "Rok 2017 by mohl být tak trochu speciální rok pro Seat," řekl agentuře Reuters de Meo a dodal, že prodej za první dva měsíce byl povzbudivý.

V lednu se dodávky vozů Seat na trh zvýšily o 17 procent na 32.300 vozů. To byl nejsilnější růst ze všech pěti hlavních značek Volkswagenu, včetně modelů Audi a Porsche. Únorový údaj zatím nebyl zveřejněn. Loni a předloni prodej Seatu vzrostl o necelá tři procenta.

Volkswagen koupil Seat v roce 1986. Automobilka však roky bojuje se ztrátami způsobenými nedostatečně využitou kapacitou v jejím hlavním závodě ve španělském městě Martorell.

De Meo dodal, že Seat, který se tradičně svými sportovními kompaktními modely zaměřuje na mladé kupující, chce již příští rok začít prodávat auta s připojením na internet. Vozy budou mít mimo jiné software, který by měl nabídnout řidičům alternativní trasu kolem dopravní zácpy. S cílem více proniknout do digitálních služeb Seat láká odborníky z technologických firem a v dubnu otevře výzkumnou laboratoř v Barceloně.