"Je to jen mé rozhodnutí," uvedl Yiannopoulos v prohlášení. Za jeho urážlivé komentáře, které na adresu ras, náboženství a sexuálních vztahů učinil, mu byl již loni zablokován jeho účet na twitteru. Na začátku února zrušila Kalifornská univerzita v Berkeley jeho přednášku poté, co se na kampusu konal bouřlivý protest jeho odpůrců. Rozhodnutí univerzity následně kritizoval prezident Donald Trump jako zásah do svobody projevu.

Brit Yiannopoulos, který má řecký původ, Trumpa během kampaně podporoval a o nynějším prezidentovi s oblibou hovoří jako o tatíčkovi.

V poslední době čelí Yiannopoulos ostré kritice za svůj názor k sexuálním vztahům mezi muži a dospívajícími hochy. V rezignačním projevu zdůraznil, že sexuální zneužívání neobhajuje a že sám byl od 13 let zneužíván starším mužem. "Moje zkušenost jako oběti mě vedla k přesvědčení, že o tomto tématu mohu říkat cokoli. Nemyslím si, že sex s 13letým je v pořádku," dodal.

Pro portál Breitbart News, který podle médií záměrně zveřejňuje zavádějící zprávy či různé konspirační teorie, pracoval do loňského roku i Stephen Bannon. Tento podnikatel a politik, který je znám ultrakonzervativními názory, nyní působí jako hlavní Trumpův poradce.