Nezdaněného zboží v roce 2016 ve srovnání s předchozím rokem ubylo, stejně jako odhalených padělků. Celníkům se při kontrolách zaměřených na cigarety, tabák, minerální oleje a lihoviny podařilo zabránit daňovým únikům ve výši přes 5,3 milionu korun. V roce 2015 byla hodnota zmařených daňových úniků téměř devět milionů. Vloni zajistili celníci padělky luxusního zboží a pirátské nahrávky na CD a DVD, u nichž by hodnota originálních výrobků dosáhla 35 milionů korun. O rok dříve odhalili padělky téměř za dvojnásobek.

"Při kontrolách zpoplatnění dálnice D6 na úseku od Karlových Varů do Chebu zjistili 463 případů nezaplaceného mýta a 1743 případů chybějícího dálničního kuponu. Za tyto přestupky uložili řidičům pokuty za více než dva miliony korun," uvedla Foltová. Zatímco řidičů pokutovaných za jízdu bez dálniční známky meziročně ubylo, případů nezaplaceného mýta zaznamenali celníci o více než stovku navíc.

V rámci spolupráce s německými kolegy odhalili karlovarští celníci přes 100 případů převozu omamných a psychotropních látek. Zabavené drogy by na černém trhu dosáhly ceny přes tři miliony korun.

Letos karlovarští celníci už zasahovali například na tržnici ve Svatém Kříži na Karlovarsku. Zajistili tam přes 200 kusů kabelek a peněženek, které prodejci vydávali za originály značek Louis Vuitton, Prada nebo Gucci. Hodnota originálních výrobků by přesáhla dva miliony korun.