ANZ v prohlášení upřesnila, že čínské firmy China Cosco Shipping Corp. a Shanghai Sino-Poland Enterprise Management Development Corp. koupily každá podíl deset procent SRCB. "Prodej odráží naši strategii, která má zjednodušit naše podnikání a zlepšit efektivitu kapitálu," uvedl náměstek generálního ředitele ANZ Graham Hodges v prohlášení. "Prodej nám umožní zaměřit naše zdroje na aktivity v oblasti institucionálního bankovnictví v Asii."

Ještě před desetiletím bylo převzetí výrazného minoritního podílu v čínské bance považováno za způsob, jak se dostat blíže k finančnímu trhu pevninské Číny a zpečetit důležité politické spojení. Tato strategie však vykázala jen omezené výsledky a podíl zahraničních bank v čínském bankovním sektoru se pohybuje jen kolem dvou procent. ANZ se tak připojila k řadě svých konkurentů, kteří se rozhodli zbavit se svých podílů v Číně.

První bankou, která se rozhodla prodat svůj podíl v čínské bance, byla UBS. Ta v roce 2009 prodala svých 3,4 miliardy akcií v Bank of China za 835 milionů USD (21,6 miliardy Kč). V roce 2013 prodal Goldman Sachs svůj podíl v Industrial and Commercial Bank of China a Bank of America akcie v China Construction Bank.

Pro ANZ je to již druhý velký prodej majetku v Asii za poslední tři měsíce. V říjnu prodala své aktivity v oblasti správy majetku pro bohaté a drobných bankovních služeb v Hongkongu, Singapuru, Tchaj-wanu a Indonésii singapurské DBS. Plánuje také prodej podílu v bankách v Indonésii a Malajsii, Bank of Tianjin a filipínském společném podniku na kreditní karty.