Od 1. července budou v platnosti v pracovních dnech nové jízdní řády pro oba prázdninové měsíce s letním omezením, od září se bude jezdit podle novelizovaných jízdních řádů pro běžné pracovní dny. O víkendech budou už od července platit nové jízdní řády pro soboty, neděle a svátky.

"Před každou změnou jízdních řádů vyhodnocujeme všechny připomínky cestujících, velkých zaměstnavatelů, požadavky jednotlivých částí Zlína i radnice v Otrokovicích a výsledky vlastních průzkumů. Podle toho zasahujeme do složitého systému jízdních řádů a zapracováváme určité změny," uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Trasy linek se nemění. Ve většině případů zůstávají zachovány i zažité intervaly mezi spoji. "Od července budou ale zastávky Filmové ateliéry, Pneumatikárna, Velíková a Vršava nově zařazeny mezi zastávky na znamení. Bude také rozšířena přeprava jízdních kol," uvedl Cekota.

V pracovních dnech po prázdninách bude zaveden nový školní spoj na lince 32 ze zastávky Kudlov-točna. Nový školní spoj bude jezdit také na lince 31 v 7:51 ze zastávky Náměstí Míru na Filmové ateliéry. Školní posilový spoj ze zastávky Filmové ateliéry-točna v 17:17 bude prodloužen ze Školní až na Náměstí Míru.

Nový spoj bude jezdit na lince 34 v 17:13 od Sportovní haly a v 17:38 ze zastávky Lešná ZOO. Další nový spoj bude veden na lince 36, odjezd v 19:10 od Sportovní haly, přes zastávku Štípa-U Kapličky, zpět z točny Velíková v 19:43. Zrušen bude páteční noční spoj na lince 32.

Nové jízdní řády budou vyvěšeny na zastávkách, zveřejněny na internetových stránkách i v celostátních elektronických informačních systémech. Aktualizovaný soubor jízdních řádů aplikace java pro mobilní telefony bude koncem června k dispozici ke stahování na obou bluepointech DSZO (zastávky Školní ve Zlíně a Otrokovice, železniční stanice).