Podle webu Českých drah je provoz na nádraží omezen a lze očekávat zpoždění deset až 30 minut. Místo některých vlaků vyjely autobusy. Jiné vlaky jsou odkloněny přes Dolní nádraží. Předpokládané obnovení provozu je ve večerních hodinách, uvedl Drápal.

Nehodu způsobil strojvůdce rychlíku, který měl v 6:20 odjet do Havlíčkova Brodu a Prahy. Srazil se s lokomotivou, která odjížděla na odstavné nádraží a posléze měla vézt rychlík do Bohumína. "Prozatím se škody na obou lokomotivách, obě jsou řady 362, a na vlaku odhadují na tři miliony korun," sdělil Drápal. Později dodal, že nehoda poškodila i trať, odhadem za 300.000 korun.

Kromě nehody provoz na nádraží komplikuje rekonstrukce druhého nástupiště. Do odstranění nehody budou rychlíky od Havlíčkova Brodu končit v Králově Poli a rychlíky od Vyškova, tedy od Olomouce a od Ostravy, ve Slatině. Z Králova Pole je možné využít tramvaj, ze Slatiny jezdí náhradní autobus. Vlaky do ostatních směrů mohou mít zpoždění.

V letošním roce strojvůdci projeli návěstidlo jedenašedesátkrát, v minulých letech to bylo okolo 90 případů za rok, uvedla inspekce.