Kolem 17:40 SELČ euro vůči dolaru přidávalo 0,2 procenta na 1,1159 USD, během dne se přitom jeho kurz přechodně snížil až na 1,1129 USD. Vůči jenu euro přidávalo 0,3 procenta na 122,93 JPY.

Dolar k jenu měl k dobru 0,2 procenta na 110,17 JPY, ke koši šesti hlavních světových měn však 0,2 procenta ztrácel a nacházel se v blízkosti 95,40 bodu.

Na trhu sílí spekulace, že Fed zvýší základní úroky už v červnu nebo v červenci. Na blížící se zvýšení základních úrokových sazeb už minulý týden ukázal zápis z dubnového zasedání měnového výboru Fedu a tento týden tyto spekulace posílily komentáře představitelů Fedu. Obchodníci nyní čekají na páteční komentář šéfky Fedu Janet Yellenové.

"Investoři začali vážně uvažovat o výhlídkách zvýšení (úroků) na začátku léta," řekl agentuře Reuters analytik investiční společnosti Aberdeen Luke Bartholomew.

Ministři financí eurozóny dnes schválili uvolnění 10,3 miliardy eur Řecku. Shodli se i na principech zmírnění dluhové zátěže této jihoevropské země. Podle analytiků je oddlužení vnímáno jako pozitivní pro euro.