Už v pátek ve 23:45 začne výluka na tramvajových linkách 4 a 12. Tramvaje budou do nedělních 16:00 končit na Výstavišti a dál na Hranečník a konečnou Nová huť jižní brána místo nich pojedou autobusy. Z tramvají na autobusy se bude přestupovat v zastávce Karolina. Důvodem výluky jsou práce v kolejišti mezi zastávkami U Hradu a Hranečník.

Tramvaje linky 1 budou mít kvůli zvedání opravovaného mostu v Místecké ulici výluku od sobotních 05:00 do nedělních 22:00. Mezi zastávkami Hrabůvka kostel a Vítkovice vysoké pece pojedou odklonem přes Jubilejní kolonii a Mírové náměstí. Po původní trase budou jezdit náhradní autobusy. Tramvaje budou mít až šestiminutové zpoždění a nebudou na nich dodrženy bezbariérové spoje uvedené v jízdním řádu.

V Porubě čeká v sobotu od 06:00 do 18:00 výluka cestující na autobusových linkách 44, 46 a 54. Autobusy 44 a 46 nepojedou po Hlavní třídě v úseku od kruhového objezdu po křižovatku s Francouzskou ulicí, místo toho pojedou odklonem po místních ulicích a Opavské třídě. Autobusy číslo 54 budou končit ve Francouzské ulici na provizorní zastávce Telekomunikační škola.