Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, se zvýšil o pouhých 0,01 procenta na 17.813,39 bodu. Širší index S&P 500 naopak o 0,01 procenta klesl a uzavřel na 2088,87 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,26 procenta na 5116,14 bodu.

Den díkůvzdání představuje ve Spojených státech neoficiální začátek vánoční nákupní sezony. Podle analytika Michaela Baeleho ze společnosti U.S. Bank budou údaje o vánočních tržbách maloobchodů klíčovým faktorem pro vývoj akciového trhu v příštích týdnech. "Vzhledem k podmínkám na trhu práce, nízkým nákladům na energii a nízkým úrokovým sazbám se spotřebitelé nacházejí v docela dobré situaci," uvedl Baele.

Středeční údaje amerického ministerstva obchodu nicméně ukázaly, že spotřebitelské výdaje ve Spojených státech se v říjnu zvýšily pouze o 0,1 procenta. Analytici přitom podle průzkumu agentury Reuters počítali s nárůstem o 0,3 procenta.

Na devizovém trhu se dolar ve středu vyšplhal až na sedmiměsíční maximum vůči euru. Jednotnou evropskou měnu tlačí dolů vyhlídky na další uvolňování měnové politiky v eurozóně, dolar naopak těží z předpokládaného růstu úroků ve Spojených státech.

Euro sestoupilo až na 1,05785 USD, nejníže od poloviny dubna. Později část ztrát smazalo a v závěru obchodování v New Yorku se prodávalo za 1,0617 USD. Oproti úterý tak vykazovalo pokles o 0,2 procenta.