Firma se loni opět potýkala s poklesem počtu cestujících. Vedení společnosti uvedlo, že zvýšená dotace od objednatele dopravy tento pokles kompenzovala jen ze třetiny. Zisku se tak podařilo dosáhnout díky čtyřmilionové úspoře na naftě a zúčtování mimořádných výnosů z dlouhodobě nevyužívaných čipových karet. Spotřeba nafty činila 27 litrů na 100 kilometrů. Přispělo k ní i školení řidičů o správném stylu jízdy.

Dopravce loni obdržel dotaci na autobusovou dopravu 78,03 milionu korun, v roce 2013 to bylo 76,772 milionu Kč. Firma na konci roku provozovala 120 autobusů průměrného stáří osm let. Loni najely zhruba 6,35 milionu kilometrů. ČSAD BUS Uherské Hradiště v minulém roce pořídil sedm nových autobusů a pět sedm let starých autobusů. Podle vedení firmy je další obnova vozového parku plánována až v roce 2017.

Akciová společnost ČSAD BUS Uherské Hradiště vznikla v roce 2007 odštěpením od společnosti ČSAD Uherské Hradiště, která se věnuje nákladní automobilové dopravě. V loňském roce pro ČSAD BUS Uherské Hradiště pracovalo 180 lidí, stejně jako v roce 2013. Průměrná mzda ve společnosti činila 21.773 korun. Majoritním vlastníkem dopravce je uherskohradišťská společnost UHATRANS.