Dow Jonesův index klesl o 0,2 procenta na 18.126,12 bodu, zatímco širší index Standard & Poor's 500 ztratil 0,13 procenta na 2120,79 bodu. Podobně index technologického trhu Nasdaq Composite odepsal 0,17 procenta a uzavřel na 5097,98 bodu.

Ztrátu zaznamenalo sedm z deseti sektorů indexu S&P 500. Největší ztráty pak utrpěly akcie průmyslových podniků.

Řecká vláda ve čtvrtek oznámila, že hodlá do neděle dosáhnout dohody s mezinárodními věřiteli, která má Aténám výměnou za reformy poskytnout další finanční pomoc. Hlavní řecký vyjednávač médiím sdělil, že k dosažení dohody je třeba zásah na nejvyšší politické úrovni. Vyjednávací týmy na technické úrovni v takzvané bruselské skupině to prý zcela nedokážou nikdy.

Šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová později připustila možnost odchodu Řecka z eurozóny. Konec měnové unie by to ale prý neznamenalo.

Náladu na Wall Street podkopal i propad čínských akciových trhů. Hlavní index čínských akcií Shanghai Composite se ve čtvrtek propadl o více než šest procent. Jedním z důvodů bylo podle analytiků rozhodnutí mnoha brokerských společností zavést přísnější požadavky na marže, které žádají od klientů.

Americký dolar ve čtvrtek zpevnil vůči jenu na nejvyšší hodnotu za 12 a půl roku. Investoři po solidních údajích z amerického pracovních a realitního trhu sázeli na to, že americká centrální banka (Fed) do konce roku zvýší úrokové sazby, zatímco japonští centrální bankéři budou pokračovat v extrémně uvolněné měnové politice.

Dolar se k jenu vyhoupl až na 124,46 JPY, později ale mírně ztratil a před koncem newyorského obchodování vykazoval nárůst o 0,2 procenta na 123,92 JPY. Euro k dolaru zpevňovalo o 0,4 procenta na 1,09485 USD.