Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mladík rozsekal bohaté rodiče sekerou: Na milionové dědictví může zapomenout!

Autor: lm - 
22. května 2018
19:19

Šílený synáček (23), který rozsekal rodinu sekerou a pak tvrdil, že to udělal někdo jiný, byl usvědčen z vraždy! Henri van Breda tak přišel o závratné dědictví, kterého se po svém odporném činu neštítil dožadovat. Navíc mu hrozí, že stráví zbytek života za mřížemi jednoho z nejdrsnějších kriminálů světa.

Hrůzná vražda před třemi lety otřásla jihoafrickým Kapským Městem. Místní milionářskou rodinu tu našli povražděnou v jejich postelích. Při útoku zahynul Martin van Breda (†54), jeho manželka Teresa (†55) a jejich syn Rudi (†22). Útok přežili jen Henri van Breda a jeho sestra, školačka Marli (tehdy 16), která měla proříznuté hrdlo a po útoku skončila v kómatu. Tehdy dvacetiletý Henri, který byl sám pořezaný, policii tvrdil, že jeho rodinu přepadli dva maskovaní černoši a všechny povraždili. Jenže se ukázalo, že jeho verze je jen jedna velká lež!

Podle obžaloby rodinu povraždil sám mladík, přičemž svým nejbližším zasadil nejméně 17 ran sekerou. Jeho údery směřovaly především do oblasti hlavy a krku, oběti tak prakticky neměli šanci přežít. Martin měl pět ran na hlavě a jeden zásek v krku, jeho manželku Teresu zabil třemi ranami, bratra Rudiho udeřil čtyřikrát do hlavy, stejně jako sestru Marli, která ale zázrakem přežila. Z útoku si však vůbec nic nepamatovala, a nemohla proto svědčit.

Henri tvrdil, že sám přežil jen díky tomu, že vrahy překvapil a svedl s nimi boj na život a na smrt, při kterém utrpěl četná lehká zranění. Podle policie si je ale po brutálním masakru způsobil sám. Milionáři měli kolem pozemku elektrický plot, bezpečnostní brány, 24hodinovou ochranku se psy a kamerové systémy. Nenašli se ale žádné důkazy, že by se do domu někdo vloupal a něco si odnesl. Navíc pomoc zavolal až po čtyřech hodinách, což omlouval tím, že si "nemohl vzpomenout na telefonní číslo a omdlel".

Soud tak jeho báchorce neuvěřil a v pondělí ho usvědčil z vraždy. Podle jihoafrického práva tím ztratil nárok na poloviční podíl z dědictví v hodnotě přes 350 milionů korun, které rodina vydělala obchodem s nemovitostmi v Austrálii. Pohádkové jmění spadne do klína jeho sestře Marli, která pokus o vraždu přežila.

Henrimu na druhou stranu hrozí, že stráví celý zbytek života za mřížemi jednoho z nejhorších kriminálů světa - věznici Pollsmoor. Zařízení s maximální ochranou bylo vystavěno pro 4300 vězňů, uvnitř jich je ale přibližně jednou tolik a ovládají ho násilné gangy. Milionářskému synkovi, kterého teď léčí kvůli epilepsii a depresi v nemocničním křídle, tu bezpochyby půjde o život.

buban ( 22. května 2018 20:04 )

Tam je toho trošku víc:"...oběti tak prakticky neměli šanci...", "Nenašli se ale žádné důkazy...". Takový normání pleskový folklór.

diskutujici ( 22. května 2018 19:36 )

"..24hodinovou ochranku se psi.." Sepsi ma tak jedine pisalek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání