Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vozíčkářka (45) se po schodech musí plazit: Závistiví sousedé ji připravili o peníze

Autor: Vlaďka Hradská - 
20. května 2018
16:12

Jak daleko může zajít lidská závist? Své o tom ví vozíčkářka Martina Voráčková (45). Finanční sbírka, kterou podpořil i Blesk, jí měla pomoci získat peníze na speciální plošinu. Pomluvy anonymů ale akci zmařily.

Vozíčkářka z malé obce na Písecku před pár lety ochrnula. Pohybuje se pouze na vozíku, a protože bydlí v patře, sjíždí do přízemí po hýždích a zpět se obtížně plazí. Pomohla by jí plošina, na příspěvek od státu ale nemá nárok a rodina nemá potřebných 400 tisíc. Žena si proto zřídila transparentní účet na své jméno.

Lži uškodily

Překvapila mě lidská solidarita. Lidé začali posílat příspěvky, pak se ale objevily anonymy. Prý můžu chodit a žádné peníze nejsou třeba. Mnozí těm lžím uvěřili. Nemohla jsem se nijak bránit. Ze zoufalství jsem se obrátila na policii,“ řekla vozíčkářka. Kriminalisté mají po pár měsících jasno. „Oficiální zprávu od policie ještě nemám, ale vše nasvědčuje tomu, že jde o někoho ze sousedů. Je mi z toho smutno,“ popsala Martina.

Hyen je více

Policejní mluvčí Kamila Ingrišová Blesku sdělila, že anonymů je více. Jde o lidi, kteří postiženou ženu znají. „Pátrání bylo komplikované, ale už známe IP adresy všech, kteří hanlivé anonymy psali, a postupně je vyslýcháme. Zatím není jasné, jak bude případ klasifikován. Každý pisatel anonymů a pomluv na internetu by si měl uvědomit, že za to může být pohnán k zodpovědnosti,“ varovala Ingrišová.

Video: Emil Sedlařík, mluvčí Leo Expressu, o přepravě handicapovaných. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání