Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nechutný útok na ochrnutou Martinu (45): Po schodech se jen plazím a lidé mě pomlouvají!

Autor: Vlaďka Hradská - 
6. února 2018
19:49

Neposílejte jí nic, paní chodí. Tyto pomluvy se objevily na internetu u sbírky na zvedací plošinu pro ochrnutou Martinu Voráčkovou (45) z Písecka. Zoufalá žena, která si prožívá životní martyrium, proto podala trestní oznámení.

Osud si s matkou tří dětí krutě zahrál. Před pár lety skončila s ochrnutýma nohama na vozíku. Příspěvek na zvedací plošinu jí úřady opakovaně zamítly. A když jí chtěli cizí lidé založením sbírky pomoci, začali závistivci šířit lži, že chodí. „Nevěřila jsem vlastním očím. Jak může být někdo tak zlý. Když se na transparentním účtu objevily peníze od neznámých dárců, začaly pomluvy. Přestaly, až když jsem podala trestní oznámení,“ řekla Blesku.

Neústupné úřady

Zatím se podařilo na účtu shromáždit kolem 140 tisíc. Zpočátku přibývaly peníze rychle, zlé anonymy ale některé dárce odradily. Navíc Martina opakovaně naráží na odmítavý postoj posudkové komise i úředníků na ministerstvu práce a sociálních věcí. Nic jí nejsou platná potvrzení specialistů, že je ochrnutá.

„Nemohu pohybovat dolními končetinami, ani je necítím. Když jsem si zlomila prst na noze nebo se opařila, ani jsem o tom nevěděla. Do tabulek se ale úředníkům nehodím. Podle nich nemám narušenou stabilitu těla a nesplňuji podmínky pro poskytnutí příspěvku na zvláštní pomůcky,“ posteskla si.

Pisatel, který nabádal lidi, aby neposílali peníze na účet postižené ženy, se sice odmlčel, ale policie po něm přesto pátrá.

Těžký pohyb

Martina Voráčková má paraplegii dolních končetin. Po bytě v prvním patře domu jezdí na vozíku, na který se sama dostává silou svých rukou. Po schodech dolů se plazí po hýždích, do schodů se vzpírá horními končetinami. V důsledku ochrnutí už utrpěla několik úrazů. Plošina přistavěná ve dvoře k domu by jí umožnila přemisťování i s vozíkem.

Transparentní účet má ochrnutá žena založen u České spořitelny pod svým jménem.


skaara ( 7. února 2018 10:11 )

Není to divné, jen se tady na u nás na postižné stále kašle a ti musí o vše stále potupně žebrat, protože se často nevejdou do tabulek

skaara ( 7. února 2018 10:09 )

No, tak jsem opět šťastná, že moje příbuzná s roztroušenou sklerózou žije ve Španělsku a nikoliv u nás, protože tady by nepřežila, protože by nikam nedostala. Ve Španělsku má vše automatiky - asistentku, terapeuta, vozík, speciální elektrické tříkolky a samozřejmě i plošiny a jiné pomůcky a nikdy jí nikdo nic neupíral, o nic nemusela nikdy žebrat, to jen v ČR, kam raději už nejezdí, raději si občas zaletí do USA, kde se narodila a kde má bratry a další příbuzné, ale do ČR nechce, sem se bojí i do hotelu A jinak té paní přeji, aby plošinu získala

dabelskysofer ( 6. února 2018 22:08 )

nejvíc mi na tom sere že na kdejaký přivandrovalce se vyhazujou stamiliony a náš člověk musí o tu pomoc žebrat z tohodle státu by se jeden posral radostí

elopapx ( 6. února 2018 21:45 )

Stačí si otevřít jakoukoli diskuzi na internetu(a nemusí to být nutně plesk) a člověk si udělá obrázek.nebo poslouchat chvíli rozhovor v autobusu... Z 10 lidí je někdy 1/4 člověka dobrá, jinak to nestojí za nic..Smutné v čem žijeme . Cynimus, závist ,sprostota , neúcta na denním pořádku. A ještě si spousta lidí myslí,že tak to má být.

kravanebeska ( 6. února 2018 20:25 )

Lidi jsou fakt hov.ada! Jasne, pani si to bude vymyslet, aby dostala plosinu! Kdyby ji slo o penize kdo vi na co, nejake prispevky, tak bych pochybovace mohla pochopit, ale zpochybnovat sbirku, ktera ma slouzit ke koupi plosiny! Pockej, ty pomlouvaci, treba se ani nenadejes - a taky budes plosinu a pomoc druhych potrebovat. A ver mi, ze ti bude tezko, az te lidi odsoudi a poslou te s chuti do kytek.

Zobrazit celou diskusi