Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tereza H. v dopise vysvětlila, proč vykopla právníka. Jak vychází s bachaři a spoluvězeňkyněmi?

Video se připravuje ...
Autor: Lucie Šulcová - 
13. května 2018
16:16

Hraje karty a učí se angličtinu. Tereza H. ve čtyřstránkovém dopise, který Blesku přes prostředníka poslala, popsala, jak tráví čas v pákistánském vězení. Vysvětlila také, proč ještě před začátkem dokazování vyměnila svého právního zástupce. 

V úvodu svého dopisu zadržená Češka předeslala, že o životě v kriminále Kot Lakhpat nemůže prozradit všechno. ""Stěžovat na vězení si budu, až budu v ČR. Teď by se mi to mohlo vymstít, haha," napsala.

Přestože se Tereza při příchodu k soudu vždy usmívá a vesele komunikuje s vězeňskou službou i svým advokátem, za mřížemi se drží spíše v ústraní. "S pákistánskými vězeňkyněmi se moc nevídám. Celé dny jsem na cele a snažím se zabavit hraním karet a čtením anglických knih, čímž si angličtinu krásně procvičuji," uvedla.

Láhaurská věznice je podle zahraničních zdrojů známá tím, že v ní bují úplatkářství a dozorci dokáží být vůči vězňům velmi krutí, Tereza s nimi ale podle svých slov vychází dobře. "Bachaři jsou o.k., ale to jen díky tomu, že nejsem z Pákistánu. Na cizince si dovolovat nemůžou," vysvětlila. 

Video  Tereza H. obviněná z pašování heroinu napsala Blesku z vězení dopis  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Objasnila také, proč se začátkem ledna rozhodla vyměnit obhájce Jawada Zafara. "Můj bývalý právní zástupce nebyl seriózní a neposkytoval mi informace ze slyšení," napsala Blesku. "Mého nového právníka jsem zvolila na základě kladných recenzí vězeňkyň. Zatím mě utvrzuje v tom, že jsem vybrala správně. Snad za mě bude bojovat tak, jak mi slíbil a společnými silami se dopracujeme k výhře!" dodala. 

Nového advokáta čeká přitom tvrdá práce. Bude se muset snažit prokázat, že Tereza o drogách ve svém kufru neměla tušení. To bude velice těžké, protože Češka z počátku celníkům údajně řekla, že věděla, že "něco" veze. 

Blesk se Terezy na to, jak se jí heroin do zavazadla dostal, pochopitelně zeptal. Dívka se ale rozhodla veškeré dotazy týkající se svého případu vynechat. Bez komentáře tak nechala i téma údajného bosse celého gangu Tárika, který měl být jejím milencem.

Tereza H. obviněná z pašování heroinu napsala Blesku z vězení dopis Tereza H. obviněná z pašování heroinu napsala Blesku z vězení dopis | Archiv Blesku

Jak rozhovor s Terezou H. vznikal? 

Tereza nesmí v láhaurské věznici dostávat poštu a s rodinou komunikuje jen prostřednictví ambasády. Blesku se však podařilo spojit s advokátem Gull Hassanem Khanem, který ji sice nezastupuje, měl ale možnost se s ní několikrát setkat, když čekala v soudní budově na své slyšení. Mohl jí tak předat otázky a o týden později převzít Terezinu odpověď. 

"Jsem moc ráda, že se ozval někdo z českých médií. Po tom, co jsem si přečetla některé příspěvky na internetu, tzv. o mně beze mě, jsem se sama chtěla spojit s ČR a uvést vše na pravou míru," vzkázala Češka.

První část Terezina dopisu ČTĚTE ZDE››

Druhou část Terezina dopisu ČTĚTE ZDE››

 

xcarodejka ( 15. května 2018 08:38 )

Tedy tam může i k intgernetu, což ani v Evropě není všude samozřejmostí. Asi pouští bakšiš, jelikož tam, kde je bída kvete korupce všeho druhu nejvíce. Horší je, že když se tak uchytí, stane se zvykem a běžným prostředkem, který se někdy i toleruje.

kombucha ( 14. května 2018 07:19 )

Je to dobrý,už nám zbývá jen jedna stránka,pak si počkáme na soud a už o ní nebudeme třeba ani číst.je to taková krásná sestava- Tereza,Gregorová,Štiky a už mi ke štěstí chybí jen Rychtář.Blesku tak co jé?,hlídáte ho? aby vám s ním něco neuteklo!

beztedoprdele ( 13. května 2018 18:29 )

Bože, dědo vy hloupý,ta *** by tam měla zůstat na trvalo a roztahovat nohy bachařūm na nic jiného se už nehodí, inteligence 0,IQ v ***i a vy s ní.

dingous ( 13. května 2018 18:15 )

A máme tu ... dědu Stanley 1000x hájícího vnučku Terku. Tak copak nám hezkého povíš? Včera jsi prozradil, že už se přestávala věnovat prostituci a postupně přecházela na cestování s kufříky - nerozeznatelně o 9 kg těžšími - což tedy zřejmě víc vynáší? No uvidíme, kolik ročků to vynese. Zatím to vyneslo celorepublikovou ostudu jí a rodině a bude to vynášet tržby Blesku za shlédnutí přidružených reklam.

Stanley1000 ( 13. května 2018 18:10 )

Máte smůlu, nechcípla a hned tak nechcípne.. Na rozdíl od většiny z vás haterů je bytost s pozitvním myšlením a chová se racionálně a ani p, Kájínek jí nemusel radit, že pokud chce přežít, musí se přizpůsobit podmínkám. Až jednou vyjde z vězení, bude možná těmi podmínkami negativně poznamenaaná na těle, ale ne na duchu. Když vidím zde ty ubohé nenávistné výpady , musím konstatovat, že pokud se týče kvality osobnosti, až na pár vyjímeek, na Terezu nikdo z vás nemá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání