Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tereza přišla k pákistánskému soudu bez šátku: Riskuje tím něco?!

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
25. dubna 2018
05:07

Před soudem v pákistánském Láhauru se Češka Tereza H. (21), obviněná z pašování drog,  objevila už několikrát a vždy se poslušně halila do tradičního sárí a šátku. Při posledních dvou jednáních si ale už vlasy ničím nezakryla. Nevyjadřuje tím vůči soudu v muslimské zemi neúctu?

Zdá se, že jak maraton soudních jednání postupuje, nabývá Terezino sebevědomí na obrátkách. Zatímco při jednom z prvních slyšení seděla sklesle na lavici obžalovaných a se smutným výrazem ve tváři vzkazovala rodině, aby na ni myslela, teď už k soudu chodí zvesela a rozdává úsměvy na všechny strany.

Proměnu zaznamenalo i její oblečení. Dříve nosila tmavá sárí s tradičními vzory a vlasy si pokaždé zakrývala šátkem. Na poslední dvě jednání ale přišla pokaždé v jiném světlém oděvu a bez pokrývky hlavy. S vlasy si navíc při příchodu do soudní síně provokativně pohrávala a svou blond hřívou vesele pohazovala. 

Svým vzezřením a chováním velmi zaujala pákistánská média, která ji prezentují jako velkou hvězdu. Otázkou však je, jestli si současně nemůže uškodit v očích soudce, který má její případ na starost. Pákistán je přece jen muslimská země.

Orientalista Petr Pelikán ale věří, že soudce k tomu, že Tereza již nenosí šátek, přihlížet nebude. "V Pákistánu je ta tradice postavená ještě Brity. Ti lidé, kteří jsou na pozicích soudců, jsou vzdělaní, nepatří k tomu lidovému prostředí, kde si potrpí na nějaké vnější znaky náboženství," řekl Blesk.cz.

Je však možné, že Češka narazí v očích veřejnosti. Řadě lidí se nelíbí už jenom to, jak ji prezentují místní televize. "A já myslel, že je to kriminálnice," rozčiloval se například jeden z diskutujících nad sestřihem Tereziných úsměvů, který zveřejnila televize Lahore News.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...

mbmb ( 29. dubna 2018 20:43 )

Ta se muze smat ,jako Toncu a Ancu ji zachranime tucnym vykupnym my vsichni Ze to je jinak nevadi, jen takove idoly mame oslavujeme vrahy, /Kajinek/ vselijaka trdla a nefakcenka

Stanley1000 ( 29. dubna 2018 10:34 )

Abyses nedivil. Jedno zhroucení už má za sebou, taky se předtím usmívala a za týden byla zase samý úsměv. Takže se možná zhroutí podruhé, ale její optimismus a to, že má nakloněnou celou basu, plus podpora rodiny způsobí, že za týden od rozsudku se zase bude usmívat, jako sluníčko. Ale, to my už neuvidíme, jedině snad při odvolacím soudu, bude - li nějaký.

Stanley1000 ( 29. dubna 2018 10:30 )

A čím by se, tak, měla učesat? To, jako, myslíš, že tam ohou mít takové srandičky, jako je hřeben? Navíc, jestli měla nastavované vlasy, tak, to, pokud nečešeš pravidelně, po určité době nerozčešeš. Cosi přibrala, to je fakt, bílé pečivo a nedosttek pohybu udělá své, ale na tu bídu to ujde. Je pořád hezčí, než Simona. Ta má tělo perfektní, ale od krku nahoru - hrůza.

ivoadler ( 25. dubna 2018 11:43 )

Fandím jí. Jen ať se chová "evropsky". Muslimové se u nás taky chovají "muslimsky".

sores ( 25. dubna 2018 11:17 )

Že se s ní s.e.r.o.u, prokazatelně je usvědčena tak proč to protahují a ztrácí s ní čas??? Ať jde k lopatě a za 10 let vyleze!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání