Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tragický požár domu na Jičínsku: V ohnivém pekle uhořela psí smečka

Autor: dce - 
6. prosince 2017
08:49

Tragicky skončil požár rodinného domu v Třtěnicích na Jičínsku pro psí smečku. Přibližně polovinu psích obyvatel se hasičům už nepodařilo zachránit. Dvě osoby skončily s lehkými poraněními. Práci hasičů komplikovala i vybuchující pyrotechnika.

Požár byl hasičům nahlášen po deváté hodině v úterý večer. V rodinném domě ve Třtěnicích hořelo ve dvou místnostech. „Dvě osoby se nacházely po příjezdu jednotek na místo už mimo hořící objekt. Hasiči jim poskytli první předlékařskou péči a posléze je předali s lehkými zraněními záchranářům,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Uvnitř se ovšem nacházela i velká psí smečka. Z přibližně dvaceti psů se hasičům podařilo zachránit bohužel jen zhruba polovinu. Podle serveru TN.cz byla mezi zachráněnými psy i dvoudenní štěňátka.

Zásah značně komplikovala i vybuchující zábavní pyrotechnika. Po uhašení požáru uvnitř navíc hasiči našli i střelnou zbraň a náboje.

Podle TN.cz v neudržovaném domě žil muž se svou maminkou. Z fotografií je patrné, že před domem leželo značné množství nábytku a odpadu. Příčinou požáru byla patrně nedbalost majitele. „Škodu odhadl vyšetřovatel příčin požárů asi na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny asi na 200 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

adamice ( 6. prosince 2017 09:35 )

''Majitelé v době příjezdu hasičů byli již mimo hořící objekt.'' Proč nezachraňovali svoje psy? Jsou to snad úplně tupí magoři?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání