Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická nehoda autobusu na Českobudějovicku: Jeden mrtvý a přes 10 zraněných

Autor: ČTK ljš - 
30. listopadu 2017
09:16

Jeden člověk zemřel a více než 10 lidí se zranilo při nehodě autobusu, která se stala před devátou hodinou u Ločenic na Českobudějovicku. Zasahují tam záchranáři i hasiči.

Nehoda se stala kolem 8:20. Přesné příčiny policisté vyšetřují, je možné, že na nehodu měl vliv i stav vozovky. V Jihočeském kraji od rána sněží nebo mrholí. "Při průjezdu zatáčky dostal autobus smyk. Sjel do příkopu, kde navíc narazil do stromu," řekl policejní mluvčí Jiří Matzner. "Na místě zasahoval i vrtulník záchranné služby. Pět lidí jsme převezli do českokrumlovské nemocnice, zbytek transportovali do českobudějovické," uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Mluvčí hasičů Vendula Matějů řekla, že autobusem cestovalo 13 lidí a řidič. Na místě zasahovali profesionální hasiči z pěti měst a dobrovolní hasiči z Velešína. „Museli jsme vyprošťovat, na místě byl vrtulník, zároveň jsme tam vyslali evakuační autobus. V tuhle chvíli jsou všichni zranění vyproštěni a odvezeni,“ řekla Matějů.

Zatím poslední větší nehoda autobusu se v jižních Čechách stala 27. července. U Studené na Jindřichohradecku havaroval autobus s 34 cizinci, několik z nich bylo lehce zraněných.

VIDEO: Autobus z Prahy smetl na silnici koně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání